Miksi kauneuskuuri?

0
2473

32-vuotta tyhjensin ja rappeutin kehoani. Nyt puhdistan ja rakennan. Yksinkertaista.

Solujen terveus heijastuu kasvoista ja kehosta. Kauneudenhoito on terveydenhoitoa. Terveydenhoito on pohjimmiltaan soluistamme huolehtimista.

Kun minä olin 32-vuotias elin ja toteutin täysin sitä uskomusta, että vanhenemiseen kuuluu kimmoisuutensa menettänyt iho, rypyt, turvotukset kasvoissa, tummat ryppyiset silmänaluset, muutamat finnit (ihotulehdus), jenkkakahvat, aikuiskaksarit, selluliitti, sitkeä, pieni ylipaino, joka tuntui joka hetki hiukan lisääntyvän.

Luulin, että aikuisuuteen kuuluu aina vain lisääntyvä väsymys, masentuneisuus ja ilottomuus. Samaan aikaan olin kroonisesti flunssa-ja poskiontelotulehduskierteessä, selkä-, vatsa-ja nivelkipuinen.  Minulla oli hyvin usein päänsärkyä, korkea verenpaine, ensimmäiset migreenit ilmaantuivat ja elämä oli todella haastavaa endometrioosin kanssa.

Mutta hei, kaikkihan ”kuuluu elämään ja aikuisuuteen”! Olin kuullut myös, että jos heräät nelikymppisenä eikä sinuun satu, olet kuollut. Kuvittelin myös, että saadakseni kauniin vartalon, minun pitäisi näännyttää itseäni niukalla ravinnolla, kevyttuotteilla ja rankalla liikunnalla.  Sekä syödä vähän pahaa ja kuivaa ruokaa, että vetää määrättömät määrät maitorahkaa. Olin ainaisesti huolissani, että syön jotain lihottavaa ja inhosin vähän itseäni ”saamattomuudesta” harrastaa joka päivä liikuntaa.

Kohti uutta elämää

Täytän tammikuussa 44 vuotta. Voin käsi sydämellä sanoa, että tänä päivänä minulla ei ole oikein mitään noista. Mehustus ja ensimmäinen puhdistuskuurini muuttivat kaiken. Ne pistivät minun töpselini takaisin seinään ja tuntui, että voin tehdä mitä tahansa. Ne muuttivat ulkonäköni, terveyteni, energiatasoni.

Ne toivat ilon takaisin elämääni, valtavan elämänhalun ja rakkauden. Ne aloittivat myös polun tietoisuuteen itsestäni ja omasta heijastuksestani ympäristööni. Otin vastuun itsestäni ja omasta terveydestäni.

Olin siinä kohtaa elämässäni jo muutaman vuoden pyrkinyt poistamaan ruokavaliostani tyypillisimpiä tulehdusta aiheuttavia tekijöitä, kuten teolliset maitotuotteet, teolliset viljat, keinorasvat ja valkoisen sokerin.

Vuosina 2005-2006 laitepilatesopettajaopintojeni opetussuunnitelmaan Englannista oli kuulunut myös ravinto-opinnot. Tein tutkielman puhtaasta ravinnosta ymmärtämättä siitä vielä mitään pintaa syvemmältä. Sen lisäksi päättötyöni oli aiheesta ”Masennuksen hoito pilatestekniikan ja ravinnon avulla”. Opiskelin samaan aikaan myös ihmisen anatomian ja fysiologian koulutustani varten. Tuo ymmärrys ihmisen toiminnasta on ollut todella hyvä pohja rakentaa ymmärrystä ravinnosta. Tekemilläni ruokavaliomuutoksilla aloin voimaan paremmin.

En silti osannut varautua sellaiseen määrään energiaa ja onnellisuutta, enkä sellaiseen muutokseen ulkonäössäni ja olemuksessani. Olen niin kiitollinen, että minut herätettiin jo tuolloin.

Perustin sittemmin asiaan todellisesti hurahtaneena oman salaatti/mehu/smoothiebaarin ja luomukaupan ystäväni kanssa Tampereelle. Samaan aikaan piti avata oma jooga- ja pilateskoulu ja aloittaa opiskelu ravinnon puolelta Health Coachiksi.

Hammaslääkäri sitten myöhemmin muutti elämäni suunnan, kun vaurioitti viisaudenhampaan poistossa kolmoishermoni. Yritykset oli pakko lopettaa. Puolitoista vuotta meni kroonisen kolmoishermosäryn sopeuttamiseen elämääni. Kiitos hammaslääkärini, olen tänään juuri tässä.

”Kauneuskuurilla voimme nyt puhdistaa solujamme, vapauttaa rasvaa kudoksista, antaa lepoa ja rauhaa ruuansulatusjärjestelmälle ja sen elimille, jotta ne voisivat taas toimia tehokkaammin.”

Yhdessä puhtaampaan elämäntapaan

Selluliittia ja kolotuksia alkaa kyllä kerääntymään tänäkin päivänä kun hukun kiireeseeni, arkeen ja unohdan itseni. Sotken niillä ja stressillä hormonitoimintani, syön epäpuhdasta, ravinneköyhää, happamoittavaa ja huonosti sulavaa ruokaa. Tämän kaiken aiheuttama jätekuorma kehossani varastoituu nesteiden kera rasvasoluini. Hiiva elimistössäni lisääntyy. Tätä kun hetken jatkuu yksikään kehoni soluista ei enää toimi kunnolla. Soluaineenvaihdunta häiriintyy. Se, miten hyvin solut saat ravintoaineita ja nestettä on todella tärkeää, mutta vielä tärkeämpää on, miten hyvin ne saavat työnnettyä ulos erilaisia kuona-aineita ja myrkkyjä.

Tähän me nyt puutumme. Me hoidamme kauneuttasi eli terveyttäsi solujen terveen aineenvaihdunnan kautta. Nitistämme ylimääräistä hiivaa, syömme ruokaa joka ravitsee solujamme ja joka poistuu ruuansulatusjärjestelmästä nopeasti. Lopetamme jatkuvan käymistilan suolistossamme.

Opimme ruokayhdistelmiä, joita voimme huoletta syödä. Ylipaino, turvotus ja happamuus, kun ovat JÄTETTÄ kehosamme. Vaihdamme kehoon liikahappoja keräävän ruokavalion alkalisoivaan, elämänenergiaa ja ravinteita kihisevään, helposti sulatettavaan ruokaan.

Kauneuskuurilla voimme nyt puhdistaa solujamme, vapauttaa rasvaa kudoksista, antaa lepoa ja rauhaa ruuansulatusjärjestelmälle ja sen elimille, jotta ne voisivat taas toimia tehokkaammin.

Ja mikä parasta, saada taas eväitä pysyvään muutokseen. Mikään ei korvaa sitä tietoisuutta, joka kuurin aikana itsestäsi saat. Sinä itse olet omat mestarisi, minä täältä vain annan pesu-ja puhdistusohjeita, jotta kuulisit itsesi paremmin.

Let’s do this <3
Susanna

 

JAA
Seuraava artikkeliKauneuskuurin aloitusinfo
Minun unelmani on olla luomassa kaunista maailmaa. On ilo olla sinun oppaasi omaan iättömään kauneuteesi. Sinulla on sisälläsi kaikki voima ja viisaus terveeseen ja onnelliseen elämään. Tervetuloa LovingLiving-maailmaan. Kiitos kun olet täällä. Aloitetaan matka Kauniiseen Sinuun! Susanna Tanni, Holistic Health Coach Pilates Trainer

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here