Kauneuskuurin EI-lista

1
3711

Valitsette itse aloitatteko pelkillä mehupäivillä vai yhdistättekö siihen yksi tai kaksi ateriaa päivässä alusta lähtien. Lue vinkkejä valintaan täältä.

Itse suosittelen kuurin aloittamista nesteillä niin, että syötte ainakin yhden ”pikaisesti poistuvan” aterian illalliseksi.

Mitä pidetään poissa lautasilta ja laseista

 • Kahvi ja mustatee – kofeiini yleisesti. Poikkeuksen tekee Matchatee. Ja ei kai tarvitse mainita Coca-Colaa ja energiajuomia 🙂

Kahviaddiktikteille on luvassa yksi kuppi kahvia päivässä, jos niin haluat. Toivoisin silti kovasti, että koittaisitte elämää ilman tätä vahvaa stimulanttia ja tunnistaisitte oikean väsymyksenne. Se on mukava ja tärkeää levätä pois. Jos juot kahvia paljon, aloita jo HUOMENNA sen vähentäminen, koitapa vaikka yhtä kuppia aamuisin, ja juo sekin vasta hetken päästä herättyäsi ja luomuna pienpaahtimokahvina.

 • Maitotuotteet, teolliset lehmänmaitovalmisteet. Jos teillä on esim. alppilehmän raakajuustoja niin tälläiset sallitaan
 • Teolliset kotimaiset gluteeniviljat, leivät, pastat, keksit ja kakkuset, puurot
 • Tällä kuurilla pois on myös tärkkelykset, hirssi, amarantti, juurekset ja mukulakasvit. Porkkanaa voit syödä raakana ja mehustettuna. Punajuurta voit mehustaa. Kuuntele itseäsi tuleeko sinulle porkkana-ja punajuurimehuista hyvä olo. Toisille tulee, toisille ei.

 • Valkoinen sokeri. Jos et kärsi hiivan liiallisesta kasvusta, voit käyttää raakahunajaa tai Kookosnektaria juomiin ja salaatinkastikkeisiin huoletta. Jos taas kärsit, laadukas stevia on oikea makeutus sellaista halutessasi

 • Punainen tehotuotettu liha. Minulla ei ole mitään laadukasta lihaa vastaan, mutta nyt
  keskitymme löytämään ns. ”Pikaisesti Poistuvia” raaka-aineita ja opetellaan yhdistelemään niitä ruuansulatusjärjestelmälle mahdollisimman helposti sulaviksi kokonaisuuksiksi. Laadukasta luomulihaa/riistaa voit syödä pari kertaa kuurin aikana.
 • Sianlihalle iso EI.
 • Alkoholi. Jos löydätte itsenne tilanteesta, jossa teidän on vain juotava yksi lasi luomu- tai alkuviiniä, voitte sen toki tehdä. Yleisohje on alkoholin pois jättäminen kuurin ajaksi.
 • Peruna (tärkkelys)
 • Maissi (tärkkelys)
 • Riisit. Jos tulee jokin pakkoriisitilanne (en kyllä tiedä mikä se on, niin valitse valkoinen)
 • Kaikki prosessoidut ruuat ja elintarvikkeet. Koskee myös kaupan valmismehuja ja tietenkin limsoja.  Poikkeuksen tekee kasvimaidot. Valitse manteli-taikka kookosmaito, jos käytät valmiita kasvimaitoja.
 • Rypäleet
 • Appelsiini
 • Maapähkinät
 • Mansikat, jos et löydä luomua
 • Soija

Entäs ne hedelmät?

Kauneuskuurin yksi elementeistä on hiivan liikakasvun nitistäminen kehosta. Siksi resepteissä tulee olemaan vain muutamia hedelmiä, ja pääpainotus on marjoissa ja vihanneksissa. Hedelmät ovat upeaa, helposti sulavaa ravintoa. Niiden yhdistämien muihin ruokiin on hiukan ongelmallista. Hedelmän sulattaminen kestää normaalisti vain noin 20-30 minuuttia. Se on upea asia ja tyhjään vatsaan nautittu hedelmä on niitä hyvin sietäville loistava vaihtoehto.

Kun hedelmän taas yhdistää ateriaan taikka syö hitaasti/normaalisti sulavan (n. 3-8 tuntia) aterian päälle jälkiruuaksi, käynnistyy käymisreaktio. Käyneet hedelmät aiheuttavat kaikenlaisia ikäviä ongelmia kuten kaasua, turpoamista, ummetusta, myrkkyjä ja ylimääräistä painonnousua.

Mahdollisuuksien mukaan pidetään hedelmät minimissä kuurilla. Valitse välipalaksi avokado! Jos syöt hedelmiä, ne tulisi nauttia aina tyhjään vatsaan, kahta tuntia ennen tai jälkeen ruokailun. Ja silloinkin, kysy itseltäsi; Tuliko minun hyvä olla? Heitteleekö verensokerini (tärinää, heikotusta)? Miltä vatsani tuntuu? Jos kaikkiin vastaat suu hymyssä niin tiedät, että kaikki on hyvin. Jos taas ei, pidä paussia, putsaa itseäsi lisää ja yritä myöhemmin uudelleen.

Vain sinä tiedät ja Kauneuskuurin perimmäinen tarkoitus on etsiä sinulle loppuelämäksi paras mahdollinen olo, terveys ja iätön kauneus. Siihen ei pysty kukaan muu kuin sinä itse. Siksi, luota itseesi ja omiin tuntemuksiisi.

Ryhmässä voit kysyä kaikki mieltä askarruttavat kysymykset!

Lue lisää oikeanlaisesta aterioiden koostamisesta

JAA
Edellinen artikkeliSalaattiohjeita
Seuraava artikkeliTuote-etuja Kauneuskuurilaisille
Minun unelmani on olla luomassa kaunista maailmaa. On ilo olla sinun oppaasi omaan iättömään kauneuteesi. Sinulla on sisälläsi kaikki voima ja viisaus terveeseen ja onnelliseen elämään. Tervetuloa LovingLiving-maailmaan. Kiitos kun olet täällä. Aloitetaan matka Kauniiseen Sinuun! Susanna Tanni, Holistic Health Coach Pilates Trainer

1 KOMMENTTI

 1. Heippa ja kiitos tästä suuresta työstä, mitä olet tehnyt, kun olet kaiken tiedon koonnut yhteen kauniiksi ja selkeäksi ohjeistukseksi. En ole ensikertalainen tämänkaltaisen kuurin kanssa ja siitä tiedän jo valmiiksi, että tämä sinun kuurisi on juuri sitä, mitä tähän kohtaan tarvitsen ja haluan. Olen pikkuhiljaa tässä himmailut syömisiä, lopetella kahvin juonnin ja kääntänyt ajatuksiani aloittaakseni tämän kauneuskuurin. Tänään saapui vielä Foodinin iso tilauskin. Mehustinta en valitettavasti omista, mutta yritän nyt selvitä pelkällä blenderillä. Torstaina ajattelin aloittaa lempeästi, en pelkillä nesteillä. Tahdoin nyt vaan etukäteen kiittää jo sinua, että olet tämän suuren työn tehnyt. Kiitos. <3

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here